0-2 mot Norge i Ljungskile

F18/06-landslaget inkasserade en 0-2-förlust mot Norge i den första matchen i trenationsturneringen i Bohuslän. Publiken på Skarsjövallen i Ljungskile fick se två tidiga norska mål i den första halvleken, en nick på hörna och ett snöpligt självmål. 0-2 stod sig sedan hela vägen till matchslutet.

– Inte mycket att säga om resultatet. Norge var bättre än oss i det mesta idag. Rappare och aggressivare, konstaterade förbundskapten Anneli Norén efter matchen.

Se highlights från matchen i spelaren ovan.

Det såg inledningsvis bra ut för svensk del i mötet med Norge. Gästerna ställde sig i ett lågt försvarsspel och tillät det svenska laget att äga boll och vara spelförande.
Men när Norge väl ställde om och gick till anfall var de rappa. De skapade en farlig chans i sin första omställning och deras andra regelrätta anfall resulterade sedan i en hörna där de också fick omedelbar utdelning.

Kajsa Pettersen slog en överlång hörna och där fanns Linnea Sælen, som vann sin duell med Bianca Hultbäck Nattland och kunde nicka bollen i mål från relativt snäv vinkel.

Sverige försökte på nytt att spela sig igenom de norska försvarslinjerna, men i stället ledde ytterligare en norsk omställning till ett nytt baklängesmål. Stina Dahlman var först på ett norskt inlägg från vänsterkanten, men fick en olycklig träff när hon skulle styra bort bollen och i stället gick den i eget mål förbi en chanslös Julia Cavander.

– Vi börjar helt okej, men efter 0-2 är det som att spelarna tappar självförtroendet och inte riktigt tror på det. Resten av halvleken gör vi allt lite sämre än Norge, säger Annelie Norén.

Det blev en spelmässig svensk uppryckning i den andra halvleken, men man hade svårt att skapa de riktigt heta målchanserna. Norge hade fortsatt tätt mellan sina lagdelar i defensiven och kom också fram i några farliga omställningar under den andra halvleken, men 0-2 från den första halvleken blev också slutresultat.

– Vi hade nog trott att Norge skulle stå lite högre i sina utgångspositioner. Historiskt har vi haft svårt mot lag som står så lågt och det hade vi även idag, säger Norén.

– Jag kan köpa att man gör något felpass här och där och missar avslut, men det oroar mig lite att attityden inte såg ut att finnas där full ut idag. Vi har tre dagar på oss att försöka rätta till det och det kommer att vara viktigt för Island kommer verkligen inte att kliva undan, avslutar Annelie Norén.

Trenationsturneringen i Bohuslän går närmast vidare med matchen Norge-Island på lördag klockan 13.00. Sverige ställs sedan mot Island på måndag klockan 18.00. Båda dessa matcher på Ivars Färg Arena i Henån.